top of page
Zoeken
Guido Smelt

Hoeveel drank moet je rekenen voor een feest?


Mobiele klapbar met biertap, ijsblokjesmachine en drankdispenser op locatie.

Het bepalen van de juiste hoeveelheid drank voor een feest hangt af van verschillende factoren, waaronder het aantal gasten, de duur van het feest en het type evenement (zoals een verjaardag, receptie of bouwvakborrel). We hebben enkele richtlijnen die kunnen helpen bij het inschatten van de benodigde hoeveelheid drank.

Bij een typisch 4 uur durend feest, zoals een verjaardag met 50 gasten, waarbij we bier, wijn en frisdrank aanbieden, houden we meestal het volgende aan:

  • 1,3 liter bier per persoon

  • 0,5 liter frisdrank per persoon

  • 0,5 liter wijn per persoon

Natuurlijk nemen we meestal iets meer mee dan deze gemiddelden, maar dit is wat doorgaans wordt geconsumeerd.

Er zijn variabele factoren die de bovengenoemde hoeveelheden kunnen beïnvloeden, waaronder:

  • Het type evenement

  • De duur van het feest

  • Het tijdstip van het feest

  • De drankvoorkeuren van de gasten

  • Het aanbieden van binnenlands en buitenlands gedestilleerd (bij een assortiment met mixdrankjes wordt vaak meer frisdrank gedronken dan bier en wijn)

Het is verstandig om liever te veel drank in huis te halen dan te weinig. Uiteraard zijn wij gespecialiseerd in het verzorgen van eten en drinken op locatie, dus kunnen wij helpen bij het aanvullen van de drankvoorraad indien nodig.


218 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page